ONK ProCup 600 – Assen 16 Juni 2018

Vrijdag 16 Juni had ik mijn vierde wedstrijd van het ONK ProCup 600 kampioenschap. Rene reed zijn wedstrijd op Zaterdag en ik op Vrijdag. We begonnen de dag met een vrije training waarin ik direct een mooie tijd neerzette (1:51,3) Deze tijd was goed voor een derde plaats in de lijst. Helaas was dit een vrije training en gold deze tijd niet als kwalificatie tijd.

Tijdens de eerste kwalificatie kwam ik niet in mijn ritme en maakte ik teveel foutjes. Een 31ste plek met een 1:55,7. Om mij kapot te schamen. Dit moest beter in de tweede kwalificatie.

De tweede kwalificatie reed in constant 1:51 met als uitschieter een 1:50,7. Kijk dit was wat ik zocht. Deze tijd was goed voor een 10de startplek op de grid. Ik had de jongen aan de kant beloofd om als 4de de eerste ronde door te komen dus ik moest wel even aan de bak ;). De lampjes gingen aan …… en weer uit. En daar gingen we. Vlak voor de eerste bocht lag ik zesde en toen we de bocht kwamen lag ik vijfde. De plek hield ik twee bochtjes vast om vervolgens nog iemand onderlangs in te halen in de Strubben. BAM 4de. En nu naar de kop groep rijden. Voor mij reden Gert Linthorst en Anne van Galen. Ik kon het gaatje dichtrijden en aansluiting vinden. Ik verheugde mij alweer op een vet gevecht op P2. Maar helaas ging het fout in de vierde ronde. De motor kwam in een valse neutraal bij terug schakelen van 4 naar 3 voor de Stekkenwal. Ik redde hierdoor de bocht niet meer en moest vol de grindbak in. Helaas waren de grindbakken net opnieuw “geharkt” waardoor het 1 grote golfslag bad was en dit de motor onrustig maakte. Mede hierdoor was het niet mogelijk om te sturen of geleidelijk af te remmen. Ik reed richting de banden stapel en besloot eieren voor mijn geld te kiezen en legde de motor neer. Een “Did Not Finish” stond er achter mijn naam. Ik baalde enorm. En dan niet van de schade (deze was gelukkig minimaal) maar omdat ik een gaaf gevecht ben misgelopen. Ik wist zeker dat Gert, Anne en ik gewoon een te gek gaaf gevecht hadden kunnen hebben. Nouja, op naar de volgende race. En dan proberen we het nog een keer.

Zaterdag was het Rene zijn wedstrijd dag en had ik een vrije training gepland (omgekeerde wereld maar het was in ieder geval gezellig.) De motor was weer opgelapt en ik ging lekker vrij rijden om bepaalde punten te trainen. Tot mijn grootste schik was de ervaren groep een groep met voorrijder. Hahahaha. Maar ik besloot toch maar lekker achter hem aan te rijden. 2,5 sessies lang 2:20 gereden en in de derde sessie mochten we na 10 minuten eindelijk vrij rijden. Met respect voor de langzamere rijders wist ik toch nog constant 1:55 te rijden. En dat was met inhouden als ik achter een mede coureur zat welke rond de 2:10 reed. Al met al een gezellige dag maar de volgende keer maar even niet meer doen 😉

Posts created 113

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top