ProCup 600 – Assen 28 April 2018

Zaterdag 28 April was het alweer tijd voor de tweede NK OWCup van dit seizoen. Helaas was Rene niet aanwezig vanwege een splitsing in dagen. Rene moest Vrijdag rijden, maar aangezien het koningsdag was is deze dag niet doorgegaan voor Rene. Nick heeft geweldig zijn best gedaan om mijn motor optijd af te krijgen voor Zaterdag. En zo ziet de motor en af uit:

Mijn eerste training begon lekker. Ik zat lekker in mijn ritme en de motor voelde goed. Ik had wat problemen met schakelen de vorige keer maar gelukkig was dit verholpen door het schakelpookje iets meer ruimte te geven tov de kuip. (Altijd fijn nieuwe kuipen). Ik sloot de eerste training af met een 1:51,8 wat goed was voor de 7de plek.

De tweede training ging iets minder fijn. Ik zat weer lekker in mijn ritme maar helaas werd ik opgehouden door langzamere rijders. Deze kregen een blauwe vlag maar helaas reageerde ze hier niet op. Nou had ik beter kunnen weten en zelf 1 ronde moeten opofferen door mijzelf af te laten zakken, maar dat is achteraf gewauwel. Ik sloot de training af met een 1:51,7. Goed voor plek 10 op de startgrid.

De race zou van start gaan om 15:15. Maar het ging regenen om 14:30. Het was een korte maar hevige bui waardoor de hele baan drijfnat was. Ik had de regenbanden al klaar liggen op de juiste spanning. Rond 15:05 zou ik beslissen welke banden onder de motor gezet gingen worden. Gelukkig droogde baan erg snel op en was hij om 15:05 al zo goed als droog. Alleen de witte lijntjes hadden nog wat natte plekken. Ik besloot dus om te starten op de normale banden. Tijdens de opwarm ronde kwam er een rijder ten val waardoor de start werd uitgesteld. De race zou gereden worden over 12 rondjes, maar door deze vertraging werd deze verlaagd naar 11 rondjes. (lucky me). We krijgen nog een extra opwarm ronde om de bandjes weer op temperatuur te rijden en eindelijk mochten we van start. De rode lampjes gingen weer aan om vervolgens volle bak weg te rijden toen ze weer uitgingen. Ik pakte meteen 4 rijders en kwam op P6 de eerste ronde door. Nadat Jeroen Kok mij voorbij kwam heb ik nog twee rondjes op P7 gereden. Nadat Patricia Kok mij voorbij kwam was het genoeg. Ik zette aan om bij haar te kunnen blijven rijden. Helaas weegt zij (denk ik) rond de 55 kilo en ben ik een dikke 90 kilo en dat merk je goed bij uitkomen bochten. We rijden op “dezelfde” motor maar die van haar gaat toch altijd sneller van zijn plek. Erggggg raar 😉 Gelukkig kon ik mijzelf steeds weer naar haar toe remmen. Maar op Meeuwenmeer ging het fout. Der motor ging stuk en ik kon nog net om haar heen sturen samen met Erwin Krot. We reden de race uit en ik eindigde uiteindelijk op de 8ste plaats.

Ik ben blij dat ik de race helemaal heb uit kunnen rijden. Het mountainbiken heeft dus echt nut en werpt nu al zijn vruchten af. Doorgaan hiermee dus.

[Best_Wordpress_Gallery id=”7″ gal_title=”OWCup – ProCup 600 – 28 April 2018″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top