ONK ProCup 600 – Assen 19 Mei 2018

Afgelopen weekend (19 Mei) stond de derde race van het seizoen op het programma. Rene en ik hadden er zin in en vrijdag hadden we een dag trainingen staan. Deze trainingen verliepen goed en gaf ons goede moed voor de wedstrijd dag. In de avond heeft Ad nog even een paar mooie foto’s gemaakt van onze motoren in de pit straat.

De wedstrijddag was een type 2 dag, type 2 betekend dat er meer geluid gemaakt mag worden gedurende de dag, en daarom werd er ook pas later gestart. We konden heerlijk “uitslapen” en van ons ontbijtje genieten.

Mijn eerste kwalificatie was rond 11 uur. Ik reed mijn rondjes maar kwam niet verder dan een 1:52,9. Ik besloot de pitsstraat in te rijden en te wachten op Patricia, waarvan ik weet dat ze minimaal een seconde sneller is. Helaas mistte ik net de aansluiting en moest ik dus extra gas geven om naar haar toe te rijden. Dit lukte en ik sloot af met een 1:51,3. Niet heel snel maar toch goed voor een 8ste plaats. Tijdens het rijden viel mij op dat de achterkant een beetje aan het zwabberen was tijdens het hard aan remmen van de bochten. Nadat Zweitze zijn magie heeft losgelaten op de achter shock moest het probleem zijn opgelost.

De tweede kwalificatie was rond 14:00 uur. Ik reed weer mijn rondjes en het viel inderdaad op dat het zwabberen was verdwenen. Maar helaas kon ik niet goed meer Ruskenhoek en GT-Chicane insturen. Snel weer even de pitsstraat ingereden en de aanpassing ongedaan maken. Nu voelde de motor weer vertrouwd en nam ik maar even genoegen met het zwabberen. Ik sloot de sessie af met een 1:51,8. Helaas geen verbetering.

De snelste tijd was dus 1:51,3 en dit was goed voor een 12de plaats op de startgrid.

In de middag worden we bij elkaar geroepen door de organisatie. De mededeling was dat de naamgeving word aangepast naar ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Deze aanpassing is gedaan omdat de ZAC (andere motor race organisatie) besloten heeft om ook een NK titel te geven aan hun klassen.

De race was pas om 17:00 en zou gaan over 12 rondjes. Ik zat lekker in mijn vel en had er zin in. We rijden de opwarmronde en ik stel mijzelf op, op de startgrid. P12 is 4de rij helemaal rechts tegen de muur. Niet mijn favoriete plek omdat ik liever aan de buitenkant sta. Maar we moeten het er maar mee doen. De rode lampjes gaan aan en weer uit. Whooop daar gaan we. Ik blijf lang in de eerste versnelling hangen en trek de motor lekker op het achterwiel. Ondertussen ga ik een paar rijders voorbij en druk de motor in de tweede versnelling. Ik zie dat naast mij een gat is ontstaan naar de buitenkant dus besloot om hier gebruik te van maken. Ondertussen is iedereen weer veelte vroeg aan het remmen voor de eerste bocht dus ik haal er nog een paar in. P5. Kijk dat is een mooi begin.

Ik zit achter Gert Linthorst en dit zal nog wel een tijdje zo blijven. Gert en ik rijden onze rondjes maar de kopgroep (3 man) kunnen we helaas niet bijhouden. Wel merk ik dat ik tegen de 1:49 aanzit qua rondetijden. Mijn pr op de huidige lay-out van de baan is 1:50.1. In de vierde ronde geeft de laptimer aan dat deze ronde een 1:49 gaat worden. Zal het dan eindelijk gebeuren? Ik probeer de ronde zo foutloos te rijden en dit lukte. Ik rijd een 1:49,4. Damn wat kom ik blij de streep over die ronde. Ondertussen rijen achter mij Mischa en Patricia en wordt het gat tussen ons steeds groter. Ondertussen gaan Gert en ik de strijd met elkaar aan. Ik kan hem voorbijkomen in de Strubben maar ondertussen zet Gert hem er weer naast bij de Ruskenhoek. De rondetijden worden ook steeds sneller ik kan de 1:49 vasthouden en tussendoor draai ik zelfs nog een 1:48,6. Het kat en muis spelletje gaat door tot het einde van de race. Ik dacht bij mijzelf dat ik hem er maar naast moest gaan zetten in de GT maar helaas kwam ik niet in de buurt in de Ramshoek. Deze ronde reed ik wel mijn nieuwe pr een 1:48,641. Wat een leuk spelletje en wat een mooie rondetijden. Uiteindelijk bleek Gert een jumpstart gemaakt te hebben waardoor hij 20 seconden naar achteren werd gezet. Hierdoor werd ik 4de.

Wat een weekend. Groetjes Jeroen #56.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”OWCup – ProCup 600 – 19 Mei 2018″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top